

JOINT VALLETTA ACTION PLAN 2017 SENIOR OFFICIALS' MEETING



SOM DRAFT PROGRAMME

Senior Officials Meeting (SOM) on State of Play Implementation of the Joint Valletta Action Plan Malta, 8-9 February 2017

The Westin Dragonara Resort - Dragonara Road, St. Julian's STJ 3143, Malta +356 2138 1000 - http://www.westinmalta.com/

FIRST DAY

SOM 1. 8th FEBRUARY MORNING:

a.	09:00 to 09:30 am	Start "2017 Malta Senior Officials Meeting" (09:00 sharp) Opening remarks by EU and African VIPs
b.	09:30 - 12:30 am	Statements and remarks by participants (Session conducted and moderated jointly by EEAS-Malta -AUC – 3 hours)
C.	12:30 – 02:00 pm	Lunch break

SOM 2. 8th FEBRUARY AFTERNOON:

a.	02:00 pm	Resume proceedings
b.	02:00-04:00 pm	Reporting/discussions: Presentation of the Analysis Report of the Rabat Process (Session chaired by Mali - 2.0 hours)
c.	04:00 -04:30 pm	Coffee/tea break
d.	04:30-06:00 pm	Reporting/discussions: Presentation of the Analysis Report of the Khartoum Process (Session chaired by Ethiopia – 1h 30 min)
e.	06:05	Closure first day
f.	07:30	Reception



JOINT VALLETTA ACTION PLAN 2017 SENIOR OFFICIALS' MEETING



SOM DRAFT PROGRAMME

Senior Officials Meeting (SOM) on State of Play Implementation of the Joint Valletta Action Plan Malta, 8-9 February 2017

The Westin Dragonara Resort - Dragonara Road, St. Julian's STJ 3143, Malta +356 2138 1000 - http://www.westinmalta.com/

SECOND DAY

SOM 3. 9th FEBRUARY MORNING:

a.	08:30 am	Start second day session
b.	08:30 - 10:30 am	Presentations & discussions: examples of bilateral actions by European partners and of initiatives taken at national level by African partners (Session conducted and moderated jointly by EEAS-Malta -AUC - 2.0 h)
b.	10:30 - 11:00	Coffee/tea break (30 min)
c.	11:00 - 12:00	 Presentations and discussions (1.0 hour) Current use and outlook on use of Emergency TF (DEVCO) The EU External Investment Plan (DEVCO) (Session conducted and moderated jointly by EEAS-Malta -AUC - 1.0 h)
d.	12:00 – 01:30 pm	Lunch break

SOM 4. 9th FEBRUARY AFTERNOON:

a.	01:30 pm	Resume proceedings
b.	01:30-02:15 pm	Presentation by ICMPD of a prototype JVAP monitoring & reporting instrument (Session conducted and moderated jointly by EEAS-Malta -AUC – 45 min)
c.	02:15 -04:45 pm	Summary conclusions and discussions
		 Presentation of the "Joint Conclusions" of the Khartoum and Rabat Analysis Reports by EEAS-Mali-Ethiopia
		Discussions and recommendations
		Approval "Joint Conclusions"
		(Session conducted and moderated jointly by EEAS-Malta –AUC – 2h 30min)
d.	04:45-05:15 pm	Coffee/tea break (30 min)
	05:15-05:30 pm	Approval of proceedings
e.		(Session conducted and moderated jointly by EEAS-Malta –AUC)
f.	05:30-06:00 pm	Closing remarks (30 minutes)
g.	06:00-06:30 pm	End of the 2017 Senior Officials Meeting and family photo